Simbolul pierdut, de Dan Brown


DAN BROWN s-a nascut pe 22 iunie 1964 si a crescut in Exeter, New Hampshire, SUA, fiind cel mai mare dintre cei trei copii ai lui Constance si Richard G. Brown. Dupa ce a absolvit liceul Phillips Exeter Academy in 1982, Brown a frecventat cursurile Xolegiului Amherst, finalizate, in 1986 cu dubla specializare, in spaniola si in engleza. In 1993, Brown a devenit profesor de limba engleza la Phillips Exeter, predand si cursuri de limba spaniola la scoala Lincoln Akerman. In 1996, Brown a renuntat la catedra pentru a devenii scriitor cu norma intreaga.
Dan Brown a schimbat conceptia asupra a tot ceea ce inseamna bestseller, devenind un fenomen mondial; a reusit sa sparga tipare si sa transforme tulburatoare enigme ale omenirii in literatura de mare succes, inregistrand si in Romania un record uimitor.
Codul lui Da Vinci s-a vandut in peste 80 de milioane de exemplare, fiind astfel unul dintre cele mai bine vandute romane din toate timpurile.
In afara de Codul lui Da Vinci , Dan Brown a mai scris Ingeri si demoni, Fortareata digitala, Conspiratia, romane traduse in 51 de limbi.



Simbolul-pierdut
Simbolul pierdut reprezinta o cursa uluitoare printr-un labirint real de coduri, secrete si adevaruri nevazute, într-o confruntare cu un dusman terifiant. Actiunea cartii, desfasurata în încaperile, tunelurile si templele secrete din Washington, D.C., se îndreapta într-un ritm ametitor spre un final cu totul surprinzator. În deschiderea romanului, profesorul Robert Langdon este chemat pe neasteptate într-o seara sa tina o prelegere în cladirea Capitoliului din Washington. Însa la câteva minute de la sosirea lui, seara capata o turnura bizara, când descopera mâna sectionata a mentorului sau, Peter Solomon, marcata cu simboluri masonice. Langdon recunoaste în macabra descoperire o invitatie antica, menita sa-l poarte pe cel care o primeste în lumea demult pierduta a întelepciunii ezoterice. Mal’akh l-a rapit pe francmasonul Peter Solomon, mentorul profesorului Langdon, pentru a-l santaja pe cel din urma. Îi arata lui Langdon o harta inscriptionata cu cinci simboluri. Profesorul o decodifica la un prim nivel, spunând ca este o invitatie straveche, menita sa-l conduca pe cel care a descoperit-o catre un adevar de neconceput, care ofera în egala masura întelepciune si putere nelimitata.

Cu cat citesc mai multe carti ale lui Dan Brown cu atat raman mai uimita. Ma intreb mereu: Oare de unde poate avea omul asta atata imaginatie?? 
Nu am putut sa mai las cartea din mana, si am citit`o intr-o zi si-o noapte (chiar daca doar acum ii fac recenzia). Continutul m-a captivat si m-a impresionat enorm.. Recunoasc, de cate ori era de rezolvat cate o ghicitoare si eu ma straduiam sa ii dau de capat. Uneori am avut succes cu asta, alteori nu, dar niciodata nu m`am dat batuta.. Ma straduiam sa o rezolv "inaintea lui Robert Langdon", de parca acest lucru chiar ar fi fost posibil. 
Oricum, cartea e una minunata, merita citia, iar deznodamantul va fi cu siguranta unul neasteptat.

Comentarii

Postări populare